Barča se Sabčou ovládly celoroční bodovačky okresu Opava + Ostrava !!!

08.06.2014 15:12

Dnes se konal poslední bodovací turnaj společný pro okes Opava + Ostrava.

Jedná se o seriál 6 turnajů, kdy 3 se konají v Darkovicích a 3 v Ostravě. Na Ostravskou část začali jezdit i závodníci z jiných krajů.

Na jednotlivých turnajích se sbírají body - vítěz bere 20 bodů, 2 místo 16, 3 místo 14 a dále 10,8,6,4,2 body. Do závěrečného výsledku se započítavá 5 nejlepších výsledků.

Hraje se soutěž open (všichni účastníci), soutěž starších žáků, mladších žáků a děvčat. 

Na poslední bodovačce jsme měli jen dvě želízka v ohni - Barču a Sabču, jelikož obě bojovaly o přední umístění v kategorii děvčat.

V kategorii OPEN Barča prohrála oba zápasy ve skupině. S Falhaurerem i s i Lýskem prohrála 0:3. Sabča prohrála s Malíkem 0:3 a porazila Janečku 3:1, postoupila ze základní skupiny, kde měla v prvním kole volný los, dále již ale nestačila na Vavrečku a prohrála 0:3.

V kategorii děvčat se dnes zůčastnilo 7 závodnic.

Barča coby vedoucí závodnice v bodování jela udržet prvenstství a získat dalších pár bodíků. V základní skupině prohrála s Kurajskou (Frýdlant nad Ostravicí) 0:3, s Březinovou (Frýdlant nad Ostravicí) 0:3 a nakonec porazila Strakovou (Bolatice) 3:1. V boji o 5 místo prohrála s Rozkydalovou (Frýdlant nad Ostravicí) 0:3 a dnes skončila na 6.místě. Celkově ji to však stačilo na celkové vítězsví, kdy získala o 2 body více než Sabča a je tak královnou letošní sezóny!!!

Sabča dnes jela stejně jako Barča bojovat o celkové vítězství. I přes nepříjemné zranění nehrající ruky nastoupila v základní skupině proti dvěma soupeřkám, které zatím nikdy neporazila. Nejprve hrála s Rozkydalovu a hlavně díky přesnému dodržování strategie, kterou ji určil Petr vyhrála 3:1. Potom ji čekal ještě větší oříšek. Nastoupila proti Janě Vašendové z Kozlovic a zase hlavně díky bojovnosti a držení taktiky určené Petrem slavila vítězství 3:2. Ze základní skupiny postoupila nečekaně z prvního místa a v semifinále narazila na Březinovou. Tam však Sabča neunesla tíhu semifinále a prohrála 1:3, kdy v každém setu ztratila vedení v koncovce. V boji o třetí místo se opět potkala s Vašendovou a opět obě holky předvedly skvělý pinčes a i napodruhé Sabča vyšla vítězně 3:2. Dnes celkově třetí a v celoročním bodování o 2 body za Barčou na druhém místě.

Naše holky tak obsadily první dvě místa, třetí v celkovém hodnocení skončila Kristýnka Bajgerová (Ostrava).

 

Velkým překvapením pro natěšené závodníky, kteří bojovali celou sezónu o poháry a věcné ceny bylo vyhlášení vítězů, kdy se dozvěděli, že poháry, medaile a věcné ceny nedorazily a že je dostanou dodatečně. Tady organizátoři vyloženě selhali :-(

 

fotogalerie